Stap voor stap; hoe het traditionele kantoor te transformeren in het nieuwe kantoor in de cloud

Het is een goede manier om op te ruimen, een verhuizing. Wat je niet wilt meenemen blijft achter. De andere spullen kunnen in dozen, glaswerk en vazen extra ingepakt met kranten en de meubels uit elkaar en in de vrachtwagen. Een verhuizing is zo gebeurd, toch? Er zijn zelfs verhuisbedrijven die alles voor je regelen.

Je hoeft je alleen te richten op de inrichting van je nieuwe huis. Maar hoe werkt dat als u met uw kantoor verhuist? En niet naar een ander fysiek kantoor, maar naar een kantoor in de cloud. Er zijn veel overeenkomsten met een “standaard” verhuizing.

Dit stappenplan zorgt voor een vlekkeloze migratie naar uw perfecte online omgeving.

Stap 1: Bepaal uw doel en communiceer

Migreren naar de cloud begint met een idee. De coronatijd heeft aangetoond dat online werken en altijd en overal bereikbaar zijn zo goed werkt. De ene collega kan dit beter aan dan de andere. Bepaalde functies en activiteiten lenen zich ook beter voor flexibel werken dan andere. Er zijn genoeg vragen die je jezelf nu moet stellen. Wat is precies mijn doel? Waarom heeft mijn bedrijf dit nodig? Probeer een schema te maken en alles voor jezelf op een rijtje te zetten. En belangrijk, communiceer! Neem uw medewerkers mee in uw online ideeën. Dan wordt de verhuizing een stuk aangenamer.

Stap 2: Wat wel en wat niet mee te nemen

Uw kantoor draait op allerlei systemen en toepassingen. Maar werkt het allemaal nog goed, gebruik je alle programma’s nog en is alles nog up-to-date? Dit zijn dingen waar u en uw systeembeheerder (als u die heeft) naar moeten kijken. Als u naar de cloud wilt migreren, kunnen veel toepassingen naadloos meegroeien. Een modern verhuisbedrijf heeft de juiste cloud experts in huis om u hierover te adviseren.

Stap 3: Kies uw provider

Uw systeembeheerder (nogmaals, als u er een hebt) is waarschijnlijk op de hoogte van alle mogelijkheden die de cloud biedt. Maar een cloud expert, dat ben je niet zomaar. De kans is groot dat hij u kan adviseren bij het kiezen van een provider. De ‘grote drie’, AWS (Amazon), Microsoft Azure of Google Cloud, liggen voor de hand. U kiest voor continuïteit, beschikbaarheid en veiligheid. Ook uw medewerkers zullen niets merken van de grootschalige migratie.

Als u een lokale, bekende, kleinere aanbieder kiest, kan dit aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt en de communicatie is toegankelijker en (vaak) dichterbij.

Stap 4: Ontwerp

Nu is het de beurt aan de experts. Als u heeft gekozen voor een online verhuisbedrijf worden al uw wensen (en die van uw medewerkers) geïnventariseerd. Hierop wordt een ontwerp gemaakt. Zie het als een kaart van de nieuwe omgeving met alle producten en diensten die u na de migratie zult gebruiken. Als alles goed gaat, zullen ze u ook laten weten tot welke resultaten de verhuizing zal leiden.

Iedereen akkoord? Prachtig. Vervolgens wordt het ontwerp omgezet in het eigenlijke ontwerp. Het zorgt ervoor dat de nieuwe cloudomgeving alle gegevens kan ontvangen die u wilt meenemen.

Stap 5: De verhuizing

De migratie is eindelijk hier. Uw cloud is ingericht en klaar voor de toekomst. Een goede partner weet als geen ander dat uw medewerkers zo min mogelijk last moeten hebben van de overstap naar de cloud. Toepassingen die plotseling stoppen of systemen die niet meer toegankelijk zijn; daar wordt niemand blij van.

Een migratie vindt dus plaats buiten werktijd. Niemand hoeft iets te merken van uitval. In kleine stappen worden alle gegevens overgebracht naar de nieuwe omgeving. De volgende ochtend logt iedereen in alsof er niets gebeurd is.

Stap 6: Kennis

Het beheer van de nieuwe omgeving is anders dan men gewend was. Met training en goede documentatie kan dit in een mum van tijd binnen uw bedrijf worden geregeld. De ICT-medewerkers worden zo cloud-experts. Zijn er vragen? Dan is het verhuisbedrijf altijd in de buurt om te helpen.

hallo, verhuizen naar de cloud

Bij hallo weten we precies wat u nodig heeft voor de migratie van uw gegevens. Wij helpen u bij alle stappen die we zojuist beschreven hebben. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Heb je plannen om te verhuizen? Neem contact met ons op voor advies. Wij weten hoe belangrijk het is om mee te groeien met de huidige trends en klaar te zijn voor wat er in de toekomst komt.

Wil je meer weten?

of vraag advies aan een van onze experts.

+34 919 545 222

  • Share on social media:

Related Blog

Hoe ziet ‘het nieuwe kantoor’ eruit?

Als medewerker in de IT heb ik (Linda van Bakkum,...

juli 8, 2022 | 6 min reads, 0 sec reads

juli 1, 2022 | 3 min reads, 39 sec reads

Werken op het nieuwe kantoor; de voordelen.

Thuiswerken op het nieuwe kantoor. Gewoon met laptops, smartphones en...

juni 23, 2022 | 3 min reads, 49 sec reads

Improve your company’s communication today!